Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chilli pro Colomba

 

chilli pro colomba

Úprav fazolí s masem, paprikou a rajčaty nesoucí název Chilli con carne existuje nespočet variant. Tuto máme nejraději. A protože poručík Colombo ve stejnojmenném seriálu chilli miluje a často si jej objednává, věnovala jsem recept této seriálové postavě ;-)

 

Ingredience na 4 porce: 600 g mletého hovězího masa, 500 g fazolí, 70 – 100 g slaniny, 4 papriky, 5 rajčat, 500 g pasírovaných rajčat, 1 větší cibule, 6 – 10 stroužků česneku, sůl, kmín, chilli papričky v množství podle chuti.

 

Postup: Den předem namočené fazole uvaříme v minimu vody. Raději vodu doléváme než aby jí bylo příliš mnoho. Uvařené fazole by měly tekutinu vsáknout téměř všechnu.

 

V hrnci na nakrájené slanině zpěníme cibuli, česnek, chilli papričky a papriky. Přidáme maso, osolíme, okmínujeme. Maso opékáme a vařečkou se snažíme je rozdělit na co nejmenší kousky. Ideálně by mělo být úplně rozdrobené.

 

Přisypeme vařené fazole, pokrájená rajčata a pasírovaná rajčata. Dusíme pod poklicí, průběžně mícháme, Je-li tekutiny ve fazolích ještě mnoho, poklici sejmeme a tekutinu necháme odpařit podle potřeby. Fazole by se měly částečně rozdusit a tak pokrm zahustit.

 

Při servírování můžeme posypat nadrobno pokrájenou cibulí a strouhaným tvrdým sýrem.