Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nadýchaná bramborová omeleta

 

nadýchaná bramborová omeleta

V chladných ročních obdobích je to chutná snídaně, svačina nebo večeře. Můžeme jíst jen tak, se zeleninovým salátem, příp. doplnit pečivem. Omeleta je lehce nadýchaná, jednoduchá na přípravu, rychlá a vhodná tam, kde není k dispozici sporák (vařič), jen mikrovlnka.

 

Na 1 porci budeme potřebovat: 100 g jemně nastrouhaných brambor (asi 1 kus), 1 dl mléka, 1/2 lžíce hrubé mouky, 1 vejce, 40 g nadrobno pokrájené klobásy, uzeného masa nebo šunky, sůl, pepř, 1 lžičku másla na vymazání nádoby, 20 g strouhaného sýra na posypání, petrželovou nať.

 

Postup: V misce rozšleháme vidličkou vejce s mlékem, moukou, bramborami. Osolíme, opepříme, vmícháme klobásu.

těstíčko

Máslem vymažeme nádobu vhodnou pro vaření v mikrovlnce – pomastíme i stěny, omeleta bude nabývat. Hmotu přemístíme do nádoby, urovnáme povrch, přikryjeme víkem tak, aby mohla unikat pára a dáme vařit na vysoký výkon cca 4 - 5 minut.

před pečením

Omeletu obrátíme a opět dáme vařit na vysoký výkon 3 minuty – již nepřikrytou. Přeložíme na talíř,

upečená omeleta

horkou posypeme sýrem a petrželkou. Podáváme.