Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jednoduchá domácí paštika

 

jednoduchá domácí paštika

Paštika bez éček. Uchováváme ji v chladu a můžeme ji zavařit do malých sklenic při teplotě varu vody 50 minut.

 

Ingredience: 1 kg vepřového tučného bůčku nebo laloku, ½ kg drůbežích jater, sůl, pepř, muškátový oříšek, lžíce bramborového škrobu.

 

Postup: Vepřové maso uvaříme nebo upečeme ve vyšší vrstvě šťávy. Drůbeží játra podusíme ve vývaru nebo výpeku z masa.

 

Maso i játra umeleme. Hmotu přendáme do hnětače, osolíme, opepříme, strouhneme muškátový oříšek. V asi 2 dl schladlého vývaru (výpeku) rozmícháme škrob. Spustíme hnětač a přiléváme rozmíchaný škrob. Nebudeme-li paštiku zavařovat, škrob nedáváme, pouze doředíme vývarem. Je-li hmota příliš hustá, přilijeme další vývar. Konzistence by měla být vhodná k mazání na chléb.

 

Nyní můžeme paštiku uložit do chladna a nebo zavařit, jak je uvedeno v úvodu receptu.