Pomazánka sýr - vejce - brambory
Hotové pomazánky je lehce přes 1 kg. Používám ji téměř na cokoli – jako podmaz na chlebíčky se sýrem, vejcem a zeleninou, jen tak k svačině nebo večeři s pečivem a zeleninovými saláty, ovšem nejchutnější je namazaná na řádně česnekované topinky smažené na sádle. Pomazánka je hezky tuhá, neroztéká se.
Ingredience: (přibližná množství, fantazii se meze nekladou): 300 g vařených a nastrouhaných brambor, 4 natvrdo vařená vejce jemně pokrájená nebo strouhaná, 50 g taveného smetanového sýra, 40 g pokrájené cibule, 60 g plnotučné hořčice, 1 kapie posekaná velmi drobně, 65 g másla, 260 g strouhaného sýra (i zrající a plísňové), sůl, mletý pepř, sekaná petrželová nať, worcester, kdo chce, dá i feferonku. Na obložení zeleninu, např. ředkvičky.
Postup: vše promíchat a dochutit podle vlastního vkusu.