Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ředkvičková drožďová pomazánka

 

ředkvičková drožďová pomazánka

Zdravá a dobrá pomazánka. Vhodná k mazání na obyčejný chléb i topinky, za tepla i za studena. Obvykle ji dělám od oka; pro recept jsem vše zvážila a odměřila.

 

Ingredience: 160 g nastrouhaných ředkviček, 30 g sádla, 35 g drobně krájené cibule, 80 ml mléka, 42 g droždí, 15 g strouhanky, 1 vejce, 25 g plnotučné hořčice, petrželová nať, mletý pepř, kousek posekané chilli papričky, sůl.

 

Postup: na sádle zpěníme cibuli a na ní osmažíme droždí. Přidáme ředkvičky a podusíme. Přilijeme mléko, přidáme petrželku, papričku, opepříme a osolíme. Necháme přejít var. Jemně zahustíme strouhankou, vklepneme vejce, rozmícháme a necháme srazit. Sejmeme s ohně a vmícháme hořčici.