Salámová pomazánka odlehčená
Pomazánky z trvanlivých salámů (typu Herkules, Uherský apod.) vyšlehané s máslem a sýrem jsou sice chutné, ale bývají to kalorické bomby - 100 g mívá energii asi 2000 kJ. Já jsem máslo nahradila kaší z mléka a mouky, do pomazánky jsem ještě přidala zeleninovou složku. S energetickou hodnotou jsem se rázem dostala na polovinu!
Ingredience: 125 ml mléka, 30 g hladké mouky, půlka cibule, 150 g tvrdého trvanlivého salámu, 100 g taveného sýra, ½ lusku červené papriky, sůl, mletý pepř, mleté chilli.
Postup: Z mléka a mouky uvaříme kaši a necháme vychladnout.
Salám a papriku pokrájíme na drobnější kousky, vložíme do mixéru a rozmixujeme. Pak zašleháme tavený sýr s uvařenou kaší, osolíme a okořeníme dle chuti. Cibuli nakrájíme na jemno a do pomazánky zamícháme ručně.