Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pstruzi v tatarské omáčce

Je to na přípravu nenáročné. Tatarku v nejhorším případě koupíte hotovou ;-)

 

Ingredience: 4 pstruzi po 150 – 200 g (ten z marketu je někdy obr!), 4 lžíce vodky, ¼ l tatarské omáčky s feferonkami nebo bez, sůl, celý pepř.

 

Postup: Pstruhy očistíme, omyjeme a odstraníme hlavy. Vložíme do vroucí osolené vody s celým pepřem. Velmi zvolna vaříme do měkka.

 

Uvařené pstruhy opatrně vyjmeme (lopatkou, širokou obracečkou) a přendáme na mísu. Ještě teplé přelijeme vodkou a necháme stát asi půl hodiny. Mezi tím si připravíme tatarku (majonéza, kapary, hořčice, okurka, cibule, ančovička, sůl, pepř, worcester, citrónová šťáva, cukr + najemno nasekaná feferonka).

 

Vychladlé pstruhy přelijeme tatarskou omáčkou a dáme uležet do chladu na 1 – 2 hodiny. Podáváme s pečivem.