Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cizrnový salát

 

cizrnový salát

Dietní, jednoduchý, nutričně bohatý salát. Uvedená množství ingrediencí stačí na 1 obědovou porci (i bez přílohy) nebo 2 svačinové. Lze jej připravit také z čočky – obdobným způsobem.

 

Ingredience: 100 g suché cizrny (nebo odpovídající množství konzervované, pak odpadá namáčení a vaření), 20 g cibule, 1 natvrdo vařené vejce, 70 g bílého jogurtu, 70 g sterilovaných okurek, sůl, mletý pepř.

 

Postup: Cizrnu den předem namočíme a nabobtnalou uvaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Smícháme vše dohromady – vejce, cibuli a okurku nakrájíme na kousky velké, jak nám chutná. Osolíme, opepříme a konzumujeme hned nebo dáme krátce rozležet do chladu.