Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrkvový salát podle Mary Berry

 

mrkvový salát

Salát jako stvořený pro zimní lehkou svačinu nebo večeři. Příprava je velmi jednoduchá a ze surovin, které máme většinou všechny doma po ruce ;-)

Podávám-li salát jako svačinu nebo večeři, z uvedeného množství připravím 2 porce. Jako zeleninová příloha např. k pečenému masu vystačí pro 3 – 4 porce.

 

Ingredience: 300 g mrkve (po očištění), 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 kávová lžička bílého vinného octa, 1 rozdrcený stroužek česneku, 1 – 2 kávové lžičky petrželové natě, sůl, mletý pepř.

Postup: Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky velikosti sirky a povaříme v osolené vodě 2 – 3 minuty (jistě by šlo i v páře nebo v mikrovlnce). Scedíme, necháme okapat a vychladnout.

Z ostatních ingrediencí připravíme zálivku. Smícháme s mrkví a necháme vychladit.

 

Zdroj - Mary Berry: Škola vaření pro celou rodinu