Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přílohová kukuřice - Prilog od kukuruza

 

přílohová kukuřice

Kukuřice cukrová nám již dozrává a já si vzpomněla na starý chorvatský recept. Kukuřice takto upravená je dobrá jen tak samotná k svačině nebo večeři, ale hlavně se uplatní jako příloha k pečeným masům.

kukuřice

Na 3 porce budeme potřebovat: ¾ kg vařených kukuřičných zrn, 50 g másla, 150 g strouhaného sýra, nejlépe goudy nebo čedaru, petrželová nať, pálivá paprička (nemusí být), sůl a mletý pepř.

Postup: Kukuřičné palice uvaříme v osolené vodě. Necháme částečně vychladnout a zrna odrolíme. Použijeme-li kukuřičná zrna zmražená nebo konzervovaná, tato operace odpadá.

V nádobě rozpustíme máslo, přidáme zrna, osolíme, opepříme. Chceme-li, přidáme jemně nasekanou papričku a necháme podusit, aby se odpařila zbývající voda.

Nakonec vmícháme sekanou petrželku a strouhaný sýr. Podáváme horké.